olav_gunnar_ballo.jpgDet er den klare meldingen fra Ole Gunnar Ballo. Han har også tidligere påpekt og satt spørsmålstegn ved utviklingen i Finnmark og på sikt store deler av Norge med den "etnisk fokuserte" samepolitikken som føres i Norge.

 

 

 

Kan vi håpe på at oppvåkningen er i gang, iallefall er det på sin plass med den debatten Ballo etterlyser. I den senere tid har NRK bidratt til å sette fokus på svært ømme problemstillinger for Sametinget (prinsipalen). Det er på høy tid at den politiske makteliten i Norge setter fokus på ILO 169, og om nødvendig Elds dokumentasjon samt flere av våre artikkeler.

Befolkningen i Finnmark har stadig fått bekreftet en utvikling som ikke er ønskelig, en utvilking der nitti prosent av Finnmarks befolkning er satt på sidelinjen og fratatt likeretten, selve demokratiet.

I programmet Brennpunk på nrk tirsdag den 15. november fikk vi se deler av en virkelighet vi tipper få i Norge viste om, iallefall sør om Nordland. Når det i tillegg gjennom flere avisinnlegg i forskjellige aviser og nettdebatter fokuseres på det som oppleves som etnisk diskriminering er ikke det videre populært i de sampolitiske miljøer. Folk flest har begynt å få nok informasjon som de selv kan trekke sluttninger av, og det skaper uro i mange småsamfunn.

Sitat: nettutgaven Dagbladet

«En skole i Norge kan selvsagt ikke sortere sine elever ut ifra etniske kriterier. Fordelingen av elever på klasser i norsk skole må foregå på en etnisk blind måte. Det må være lært.»

Hva er det så som skjer i Finnmark og hvïlken misjon har Sametinget? "det er neppe lært," men vi vet det!,…. og det støtter definitivt ikke de demokratiet prinsippene vi forholder oss til.

les mer her