Sameparken i Bærum som Kjell Nilsen proklamerte om i begynnelsen av april har fått sitt endelige avslag fra Bærum kommune. Bakgrunen for denne avgjørelsen var at Matilsynet, dyrevernet og Fylkesmannen sa nei til planene. Nilsen kaldte mattilsynets avgjørelse og begrunnelser for svada i en artikkel i Sagat i Juli om saken.

 

Nå varsler Nilsen søksmål mot Bærum kommune med sannsynlig erstatning som mål. Erstatning ser ut til å være det  våpen samiske aktivister vet å bruke ved saker som de ikke når fram ved. Spørsmålet om rett til land, vann, makt og penger i Finnmark er tydeligvis ikke lenger nok for visjonære personer i enkelte kretser. Følesen av at samiske næringer med Finnmarksloven i lomma kan ta seg friheter som bare andre kan drømme om dette bekreftes nok en gang, selv om det skal mye til for å flytte fiskeriene inn i Oslofjorden.

Ignorant holdning overfor Norske myndigheter i gjentatte saker der deler av den Nye Sameloven sidestilles og i enkelte tilfeller prøves mot Norsk lov gremmes ingen over i det Samepolitiske miljø. Dette grenser til staffbare handlinger, men i politisk sammenheng kan en alltids snakke det bort som om ingenting har hendt. Så var det Magemålet.

Nettredaktør EDL